Kuka minä olen?

Olen Tomi, Ihminen Tavattavissa terapeuttiopiskelija. 

Terapeuttina olen turvaa ja luottamusta herättävä, helposti lähestyttävä ja empaattinen. Musiikki, laulaminen ja luonnossa liikkuminen ovat minulle tärkeitä, hyvinvointia lisääviä harrastuksia.

Tarjoan sinulle avoimen ja luottamuksellisen tilan pysähtyä kuuntelemaan itseäsi syvemmin. Terapiassa voimme yhdessä tutkia monipuolisesti eri aiheita kuten erityisherkkyys, stressi ja sen hallinta, elämän kriisit, masennus, riippuvuudet, pelkotilat, häpeä, hengellinen väkivalta ja sen vaikutukset, henkinen pahoinvointi, vastuu, itsensä johtaminen. Kanssani voit turvallisesti avata itseäsi ja vahvistaa itsetuntemustasi. Mistä haluaisit luopua ja mitä uutta integroida itseesi? Haluan tarjota sinulle tukea ja turvaa oman kasvumatkani tuoman ymmärryksen sekä opintojeni kautta saadun teoreettisen tuen avulla. Haluatko löytää ymmärtävän ja armollisen suhtautumistavan itseesi? Olet lämpimästi tervetullut matkalle itseesi, juuri sellaisena kuin olet.

Ajatuksia ihmisyydestä

Vaikuttaa siltä, että ihminen on samaan aikaan yksinkertainen ja monimutkainen. Meissä on paljon kaikkea. Ihmisestä, ihmisyydestä, elämästä ja kasvusta on kirjoitettu ja laadittu paljon erilaisia teorioita, muttei mikään niistä selitä kaikkea. Ehkä onkin niin, ettei kaikkea voi selittää. Ihminen on joltain osin mysteeri..

Paljon teorioista on tietysti hyötyä. On huikeaa, kuinka paljon ihmisen erilaisia puolia on tutkittu ja ihmetelty. Joltain osin persoonallisuutemme muodostuu genetiikan, kasvuympäristön ja elämän kokemusten vaikutuksesta. Ihmisen kasvuympäristö voi vaikuttaa dramaattisestikin. Emotionaalisesti turvattomassa kasvuympäristössä joudumme piilottamaan osia itsestämme. Tämä voi vaikuttaa aikuisiässäkin elämäämme. Ei oikein tiedä mikä minua ohjaa ja miksi. Syntyy tarve muutokselle, jotain uutta haluaa syntyä.

Miten eteenpäin? Tutkimalla eripuolia itsessämme, menneisyydessämme ja elämässämme voimme syventää itsetuntemustamme. Kognitiivinen työskentely on tärkeää, jotta isompi kuva alkaa hahmottua. Tässä teoriapuoli on suureksi avuksi. Pelkkä tieto ei riitä, tarvitaan myös emotionaalista työskentelyä ja uudenlaista toimintaa. Usein muutoksen edessä on pelkoa, turvattomuutta, syyllisyyttä ja häpeää. Muutos tapahtuu ennenkaikkea ihmisen sisäisessä maailmassa. Se on pikemminkin antautumista muutokseen, kuin suoritus. Sana vapautuminen kuvaa hyvin tätä prosessia.

Ihmisen mielessä, alitajunnassa ja kehossa voi olla rakenteita ja tunnelukkoja, jotka pitävät ihmisen jumiutuneena vanhoihin kaavoihin. Lukot voivat tuntua psyykkisellä ja fyysisellä tasolla. Näistä tietoiseksi tuleminen, niiden työstäminen ja esteistä vapautuminen ei ole helppoa tai nopeaa, mutta sitäkin palkitsevampaa.

Onko sinulla syntynyt tarve tutkia itseäsi? Kaipaatko muutosta?